Er kunnen weer reanimatielessen en herhalingslessen worden gegeven! Bericht van de Hartstichting.

Er kunnen weer reanimatielessen en herhalingslessen worden gegeven! Bericht van de Hartstichting.

Vandaag kregen we onderstaand bericht van de Nederlandse Hartstichting omtrent de herhalingslessen etc.

Vanaf 4 mei kan al het reanimatieonderwijs worden hervat. Dit geldt ook voor scholingen van instructeurs. Ondanks dat de coronapandemie nog niet ten einde is, heeft de overheid tijdens de laatste persconferentie een aantal maatregelen versoepeld. Hiermee mag per 4 mei ook al het reanimatieonderwijs weer worden opgestart. De Nederlandse Reanimatie Raad maakte dit gisteren bekend.

Wij zijn blij met de versoepelingen omdat steeds meer (burger)hulpverleners al meer dan 2 jaar geen scholing hebben gehad. We hopen dat het u lukt om de cursussen weer op te starten en uw cursisten hierover te informeren. Indien u uw cursussen registreert in CoSy van de NRR ontvangen cursisten ook van de NRR bericht over het hervatten van het reanimatieonderwijs.

Uiteraard heeft het tijd nodig voordat alle cursisten weer zijn opgeleid. Daarom geldt voor burgerhulpverleners nog steeds dat zij door HartslagNu worden opgeroepen, ook als hun laatste scholing langer dan een jaar geleden was.

Vanaf 3 maart was het al toegestaan om EHBO- en reanimatiecursussen te geven aan personen die het nodig hebben voor hun beroep of bedrijf. Vanaf 4 mei is iedereen weer welkom bij een reanimatiecursus. Het is belangrijk dat de cursussen worden gegeven volgens het brancheprotocol ‘Veilig trainen voor BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de COVID-19 pandemie’.

Verder adviseert de Nederlandse Reanimatie Raad het volgende:

· Voor instructeurs en cursisten: overweeg zelf steeds opnieuw of onderwijs noodzakelijk is en de risico’s verantwoord zijn. Voor instructeurs en cursisten die tot een risicogroep behoren: neem nog geen deel aan reanimatieonderwijs.

· Voor ziekenhuispersoneel: volg noodzakelijke trainingen zoveel mogelijk in uw eigen ziekenhuis of in de regio.

· Voor opleiders: wees alert op aanvullende lokale maatregelen en beperkingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Met hartelijke groet,​   medewerker Reanimatiepartners Op alle uitingen is een privacyverklaring en disclaimer van toepassing.
Reacties zijn gesloten.